SLİME OYUN HAMURU



SLİME OYUN HAMURU NASIL HAZIRLANIR     

Evde Slime Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?
Çocukların en sevdikleri oyun arkadaşları olan ve yaratıcılıklarını geliştirme konusunda da oldukça katkı sağlayan oyun hamurları yerine son zamanlarda farklı bir tür bağımlılık derecesinde yaygınlaşmıştır. İlginç yapısı ve gerek büyüklere gerekse de çocuklara sağladığı eğlenceli dünya ilgiyi daha çok bu oyun hamuru türüne çekmektedir. Neden mi bahsediyoruz tabi ki, slime oyun hamuru türünden. Tüm oyuncakçılarda hatta sokaklarda dahi satılan bu oyun hamurları yapışmayan ve kaygan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de eğlenceli ve ilginç oyunların objesi haline gelmiştir. Ancak siz evde kendi slime’ınızı kendiniz yapmak isterseniz ya da bu hamurları yapıp satarak gelir elde etme amacınız varsa doğru adrestesiniz. Çünkü bugün bloğumuzda evde slime oyun hamuru nasıl yapılır sizler için açıklıyoruz.
Malzemeler;
Slime oyun hamurlarının en önemli özelliği bir jel gibi akışkan bir yapısının olması ve ele yapışmayarak istediğiniz şekli almasıdır. Bu yapısı nedeniyle slime’lar hem küçüklerin hem de büyüklerin eğlence anlayışına güzel katkılar sunmaktadır. Slime oyun hamurunun yapısını boraks, su ve tutkal oluşturmaktadır. Bu basit 3 malzemeyle evde yapılabilen slime’lara asıl istenilen kıvamı veren ise aşağıdaki malzeme oranlarıdır. Oranlara bağlı kalınmadığında kötü sonuçlarla karşılaşılabilir bizden uyarması. İşte malzemeler ve oranları;
  2 adet yarımşar su bardağı sıcak su
  1 çorba kaşığı boraks tuzu
  Yarım su bardağı tutkal
  Boya (eğer kimyasalların etkisinden çocuklarınızı korumak isterseniz boyayı gıda boyası tercih etmelisiniz)
Slime Oyun Hamurunun Yapılışı;
Öncelikle bir cam kabın içine sıcak suyu koyun ardından boraks tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Karıştırma işlemine özellikle boraks tuzu eriyene kadar devam edin. Ayrı bir cam kapta ikinci yarım bardak sıcak suyla tutkalı iyice karıştırarak birleştirin. Bunu yapmamızın sebebi ise slime’a yapışkan halini vermektir. Tutkallı karışıma erittiğiniz gıda boyasını da ilave ederek homojen bir renk alana kadar karıştırın. İki ayrı sıvı hazırlandıktan sonra daha geniş bir cam kapta her ikisini birbirine karıştırın. Güzelce karıştırmaya devam edin. Durmadan 30 dk kadar karıştırmanız gerekmektedir. Ardından hazır olan slime hamurun kıvamını mutlaka kontrol edin. Eğer beklenenden katı ise biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Ama çok fazla koymayın ve karıştırarak yedirin. Boyanın içine dilerseniz sim de ilave ederek çok değişik özellikte slimelar elde edebilirsiniz.
Slime Hamurundan Yapılan Tasarımlar
Slime hamuru sadece büyüklerin stres atmak küçüklerin de oyun oynaması için değil çeşitli tasarımlarda da kullanılabiliyor. Örneğin 3 boyutlu bir resim ya da kokulu taş yapacaksanız yaptığınız nehrin akışını belirginleştirmek için mavi olarak yaptığınız slime hamuru kullanabilirsiniz. Öte yandan yine kesik bir parmak figürü yapıp etrafına kırmızı olarak ürettiğiniz slime hamurunu kan gibi kullanabilirsiniz. Bu şekildeki tasarımların dışında slime hamurlar sabun tasarımlarında, kokulu taş tasarımlarında ve teraryumlarda sıklıkla slime hamuru kullanılabilmektedir. Ayrıca bor insan sağlığına zararlı bir madde olmadığı için gıda boyası gibi zararsız bir boyayla da birleşerek çocukların oynaması için daha güvenli bir oyuncak haline gelmektedir. Son zamanlarda yaratıcılıklarını geliştirmeleri için kreşlerde de slime hamur kullanımı artmıştır. Bunlarla yapılan el işleri, oyun maketleri de çok yaygın hale gelmiştir. Siz de slime hamurunuzu kendiniz oluşturmak ya da bu işten gelir elde etmek istiyorsanız kimyaciniz.com gibi kaliteli malzeme satan yerlerden hammadde alışverişinizi yapmanızı öneririz. Ayrıca yapım aşamasında da tüm aşamaları gerçekleştirdiğinizden mutlaka emin olunuz. Eğlenceli slime hamurlarınız olması dileklerimizle.
http://kimyaciniz.com/smartblog/42_Evde-Slime-Oyun-Hamuru-Nasıl-Yapılır.html

Yorumlar